LandhandelenHjem igjen
Bondens marked  Vår 2019
Jeg kommer til å være på bondens marked disse dagene:
Dato:                         Sted:                     Åpningstid:
< style="color: rgb(0, 153, 0);">
6. april Vinkelplassen 10 - 16 Påskemarked
27. april Dyrk nabolaget 11 - 17
4. mai  Vinkelplassen 10 - 16
5. mai Kongsgården 11 - 16 Kuslepp
11. mai Asker 10 - 16 Moteshow
25. mai Lillestrøm 10 - 16
1. juni Vinkelplassen 10 - 16
2. juni (søn) Botanisk Hage 11 – 16

15. juni Asker 10 – 16 Sommderdag
22. juni Vinkelplassen 10 – 16
10. august Vinkelplassen 10 – 16
17. august Birkelunden 10 – 16
24. august Vinkelplassen 10 – 16
31.augsut Rådhusplassen ? Oslo Miljøhovedstad
6.- 7. september Rådhusplassen 11 – 19 Matstreif – egen påmelding
8. september(søn) Botanisk Hage 11 – 16
14. september Vinkelplassen 10 – 16
21. september Asker 10 – 16 Askerdagene
28. september Birkelunden 10 – 16 Økofokus (ØKOuka)
Høstferie uke 40
11. oktober (fre) Vinkelplassen 12 – 18
12. oktober Asker 12 – 18 Det gode liv i Asker
26. oktober Kolbotn 10 – 16
2. november Vinkelplassen 12 - 18
3. november (søn) Botanisk Hage 11 – 16
9. november Birkelunden 10 – 16
15. november (fre) Vinkelplassen 12 – 18
16. november Lillestrøm 10 – 16
23. november Vinkelplassen 10 – 16
Julemarkeder
30. november Bærums Verk 12 – 17 Julegrantenning Bærums V.
1. desember (søn) Bærums Verk 12 – 17
7. desember Vinkelplassen 10 – 16
8. desember (søn) Bærums Verk 12 – 17
14. desember Asker 10 – 16
15. desember (søn) Bærums Verk 12 – 17
19. – 21. desember Vinkelplassen 11 – 18/10 – 16 3-dagers julemarked
22. desember (søn) Bærums Verk 12 – 17


Skilt

Innhold i Anne Karins sveler


Jeg selger primært nystekte sveler, sterk og god sennep laget med riesling vin ramsløk og honning, Tindvedmarmelade, portvinsgelé, rødvinsgelé, kirsebærsyltetøy med konjakk, akevittgelé, rød Chiligelé med tranebær, grønn chiligelé med hvitløk, ekte kvedegelé, tyttebærgelé, rognebærgelé, bjørnebærgelé og andre geléer, ramsløkpure, rørte multer,  forskjellige syltetøyer med åtti prosent bær. Honning med og uten hasselnøtt, eplemos med vanilje, stikkelsbærsyltetøy mm. Jeg har også med litt hudpleieprodukter. Om du gir beskjed på forhånd tar jeg gjerne med spesielle produkter du måtte ønske på markedet.
Se etter skiltet: Anne Karins snadder og velvære fra Lardal.


Vi  har for salg fjærfeplukker som vi er veldig fornøyd med

Klikk på lenke for videosnutt: Kyllingplukker
Den ribber flere fugler på en gang på mindre enn et minutt. Resultatet blir strøkent med rent og delikat slakt.

Fuglen smaker absolutt best når den tilbredes med skinnet på. Det blir lite svinn og ikke særlig mer arbeid enn å skjære ut bryststykkene.
Modell 60 egner seg til vaktler, duer, ryper, haner, ender, storfugl og grågås, tamgås og stor kalkun og kan også ta fire normalt store haner på en gang.
Kyllingplukker
 

Modell 60, pris 8000,-

Trommeldiameter og høyde: 60 cm -42 cm
72 fingere i bunn, 72 fingere i veggene.

Yttermål BDH: 66x66x110 cm. Vekt 69 kg.
Effekt 1500W 

Hudpleie


Gårdskjerringa lager egen hudpleie fra bunn av fordi hun ikke fant gode nok produkter i butikken. Med sin egen hudpleie er det slutt på problemer med huden. Hun lager naturlig hudpleie for bevisste mennesker som ønsker å ha kontroll med hva de bruker på huden. Om du ikke tåler ordinære produkter, eller ikke ønsker å utvikle intoleranse og allergier kan dette være noe for deg. Hvis du ønsker topp kvalitet på råvarer brukt i dine hudpleieprodukter, uten unødige hjelpestoffer og tilsetninger så prøv  dette:


Kursalve.  Med propolis. En rik krem som virker kløstillende og cellefornyende. Svært effektiv mot sår og sprekker som ikke gror, godt egnet mot eksem/ psoriasis og den er fin som kuldekrem. Lanolin (Adaps lanae) utvinnes fra saueull. Den virker beskyttende 
og bevarer fuktigheten i huden. Lanolinen ligner menneskets eget fettstoff og tas lett opp i huden. Fin til tørr hud.  Består av minst 90 % fett. Uten vann og konservering. Inneholder: Lanolin, shea- smør, øko. tistelolje, kakaosmør, ringblomstolje, bivoks, karotin, bisabolol,  E-vitamin, A-vitamin (retinol), propolis og kamille blå. Plast medisinbeger 25 ml. og 6 kantet glasskrukke. 55 ml.
Pris 90 kr.
Pris 175 kr.
Kursalve

 


 Testvinner med toppkarakter i Grønn hverdags store solkremtest av 118 solkremer, anbefalt for barn og voksne:
  solkrem
Sommer solkrem med melkesyre. Særdeles pleiende solkrem med høyt innhold av aloevera, uten vann. 100 % naturlig solbeskyttelse. Solfilteret tiosol er et fysisk filter av finmalt titandioksid. Solkremen beskytter med en gang, og er fotostabil. Tiosol i seg selv har en  blålig fargeeffekt på huden, jo høyere faktor jo blåligere blir kremen. For å motvirke dette er det tilsatt karotin, som gir en nydelig teint til huden med en gang. Karotin er mye brukt for å fremme bruning, den hjelper til med ny celledannelse i huden og brukes i antirynkekremer og vitaminkremer. Det er som kjent mye A- vitamin i karotin. Påfør ny krem etter solbading. Sommer egner seg både i ansiktet og på kroppen. Sommer er meget godt egnet til de med spesielt sensibel hud. Beskytter også mot soleksem. Inneholder: Aloevera, tiosol, jojobaolje (voks), glyserin, vegetal, aprikoskjerneolje,VE- fett, sheasmør, MF-fett, kakaosmør, olivenolje, bivoks, nypefrøolje,  karotin, A-vitamin, E-vitamin, melkesyre og kaliumsorbat.
Faktor: 10- 15- 20. Plastflaske på 100 ml.
Pris 175 kr
Fåes også i boks på 100 ml. Pris 175 kr


Vitamin

Vitaminkrem  trekker raskt inn i huden og er veldig god for tørr hud. Kremen inneholder bla. lanolin som hjelper til å styrker negler og neglebånd. Vitaminkremen er godt egnet som vedlikeholdskrem  for behandling av tørr eksem. Inneholder: Demineralisert vann, aloevera, glyserin, olivenolje, MF- og VE- fett, tistelolje, sheasmør, lanolin, jojobaolje, kakaosmør, bivoks,
NFF (naturlig fuktbinder) melkesyre og kaliumsorbat,  A-vitamin (retinol), E-vitamin.
Plastflaske  100 ml.
Pris: 145 kr


Fuktighetskrem Aloevera fuktighetskrem for meget tørr hud. Særdeles pleiende krem med høyt innhold av aloevera, uten vann. Svært god som etter sol krem og vi får god respons av kunder som sier kremen demper kløe og eksemplager på barn. Kremen har gode hudforbedrende egenskaper. Inneholder: Aloevera, glyserin, aprikoskjerneolje, jojobaolje, kakaosmør, sheasmør, kaldpresset olivenolje, MF og VE-fett, vegetal, bivoks, palmevoks, A-vitamin (retinol), E-vitamin, bisabolol og melkesyre og kaliumsorbat.
Kan fåes med eks. tilsetting av bergamott eller annen eterisk olje, ekstra tillegg i pris for dette blir 90 kr.
Plastflaske 100 ml.
Pris:145 kr

Hånd og fot luksus

fotkrem
En herlig krem med tindvedsaft Godt egnet til å pleie slitene tørre hender og føtter. Kremen har et høyt innhold av feng shui-eteriske oljer. Egnet også for ansikt og hals. Lindrer Iktyose.
Innhold: Renset vann, glyserin, jojobaolje, nattlys, sheasmør, MF og VE fett, vegetal, bivoks, tindved, kaldpresset oliven, tistelolje, lanolin, avokadoolje, solsikkeolje, aloevera, rosevann, ringblomstolje, bisabolol, ryllik, kamilletinktur, havalgeekstrakt, rødbetsaft, karoten, melkesyre, A vitamin, E vitamin, kaliumsorbat, natriumbenzoat, eteriske oljer av Feng shui, Lavendel, Patchouli, Tee tre, kaprifol.
70 ml Pris: 195 kr
 
Rensekremer Oliven-rens. Sminkefjerner/rensekrem med olivenolje. Lett å skylle av med vann. Legger seg ikke som en ubehaglig ”film” inn på øynene. Drøy i bruk. Inneholder: Demineralisert vann, olivenolje, vegetal, aloevera, jojobaolje, A og E vitamin, melkesyre og kaliumsorbat. Plastflaske 100 ml
Pris: 150 kr
Olivenoljesepe
100 % ekstra virgin olivensåpe. Laget av saponisert, ekstra virgin kaldpresset olivenolje. Har kurert (modnet) i et år. Ikke tilsatt eterisk olje, den er helt duftnøytral. Den er fin i tørr hodebunn og til eksemhud. Kan brukes på hele kroppen. Egner seg også godt til vask av ullklær. Inneholder: Kaldpresset olivenolje, demineralisert vann og lut (saponifisert, 4 % fri olje).
 
Pris: ca. 65kr  pr. 100 gram.

Geitmelksåpe. Kaldrørt på gamlemåten av kaldpresset olivenolje og geitmelk. Særdeles hudvennlig.
Pris: ca. 65kr  pr. 100 gram.

Natursepe
Natursåpe. Kaldrørt på gamlemåten av vegetabilske oljer. Såpen gir store myke bobler og virker ikke uttørkende på huden så den egner seg spesielt godt for de med eksem. Kan brukes av alle. Tips: la såpen ligge på svamp eller rist, da tørker den godt opp for hver gang og blir drøy i bruk.
Innhold: olivenolje, solsikkeolje, druekjerneolje, aprikoskjerneolje, kastorolje, sheasmør, kakaosmør, bivoks, aloevera og ekstra glyserin. Noen inneholder urter og farger.
Pris: 65kr pr. 100 gram.


Natursåpe. Kokt på gamlemåten av vegetabilske oljer, med eteriske oljer som har en god maskulin duft og antiseptisk effekt. Godt egnet som barbersåpe. Såpen finnes også som blå glyserinsåpe tilsatt mye aloeverafuktightskreme.
Pris: ca 65kr pr. 100 gram.Glyserinsåpe
. Laget av vegetabilsk såpebase. Såpene fås også med fuktighetskrem. Fuktighetsgivende, mild, kan brukes på hele kroppen. Tilsatt naturlig farge og forskjellige duftoljer. Eks: Agurk, jordbær, eple, sitron/lime, tea-tree, bergamott, neroli, lavendel, mango, liljekonvall, ringblomst, appelsin/kanel (kjempefin julesåpe) og mange flere.  Her er et lite utvalg.
Pris: 55kr pr. 100 gram.
Rød sepe

 

Ringblomst
 

God rugemaskin med høy klekkeprosent for salg. Modell 36, pris 2100,-

Modell 36

Den har elektronisk visning av temperatur og en s
vært nøyaktig temperaturinnstilling.

  Vugge
Rugemaskinen er utstyrt med automatisk vugge for eggene som vugger eggene hver annen time. Vugge er også bra for egg motatt i posten.
Kjekk universalholder for eggene som pent holder opptil 36 gåseegg og ned til 144 vaktelegg.

vifte  

Viften gir god varmefordeling.Kokegryte 50 liter med tipp og røreverk

Gryte

Skånsom og jevn indirekte oppvarming av hele bunnen og opp veggene via oljemedium som gjør at maten ikke svir seg.
Jeg er fanatisk fornøyd med denne gryten, skulle ønske jeg skaffet meg den før. Nå koker jeg opp 40 kilo syltetøy før frokost med perfekt resultat der jeg før brukte hele dagen med gryter som svidde seg i bunn, utrolig arbeidsbesparende. Ypperlig for meg som småskalaprodusent.
Den har en nøyaktig temperaturregulering med PID regulator, noe som gjør at den holder en hvilken som helst temperatur du stiller inn, godt egnet til Sous vide. Trinnløs temperatur fra 0 til 260 grader. Den rører langsomt og skånsomt slik at hele biter ikke knuses.
Den har mange bruksområder, syltetøy, osteproduksjon, sjokolade, supper, stuing, sauser, pasta, kremer, ragu, risotto, buljong, kjøtt og fisk i sauser, sjømat, grønnsaker og poteter. Innstilt på høyere temperaturer kan den også brune og steke  løk, sopp, søtsaker med brent sukker og mye annet.
Videosnutt: Tippgryte
Selges til bedriftskunder for 57 600 kroner pluss merverdiavgift.

Teknisk:


Spenning: 230 volt eller 400 volt. To trinns varmeelement, 4,5 og 9 kW. Selv på 4,5kW varmes den hurtig opp og da trenger den ikke mer enn 16 A trefas 230 volt. Det kan spare mye installasjonskostnader. 9kW må ha 32 A trefas 230 volt.
400 volts versjonen trenger minst 16 A trefas. Maskinen leveres ferdig med støpsel etter ønske.
Selvjusterende PID regulator som kan optimalisere innstillinger etter mengde og ønsket temperatur.
Rørehastighet 23 omdreininger per minutt. Røremotor 750 Watt.
Innerdiameter på gryte 50 cm. Lett å tippe med sveiv.
Vekt ca. 160 kilo
Størrelse: 92x62x74 cm.


Vannautomat for høner og den slags til salgs

Jeg hadde behov for en vannautomat for kyllinger som jeg kunne feste utenpå buret. Det er betjeningsvennlig og hygenisk og stjeler ikke plass i buret.
Jeg var ikke fornøyd med det som finnes på markedet fra før. Det blir mye vannsøl og upålitelige festeanordninger.
Etter utallige utviklingstimer og uvurderlig hjelp fra Universitetet i Oslo kom jeg frem til denne modellen. Den er solid og skrus trygt på en 1,5 liters brusflaske. Hver enkelt er håndlaget ved hjelp av en tredimensjonal skriver av en ingeniør ved universitetet, derav en noe høyere pris enn de masseproduserte kinesiske vannerene på markedet.
Allikevel, 135 kroner inkludert fri frakt er ikke uoverkommelig.


vannautomat

oppheng
oppheng2Syltetøy, marmelade og geléer som kan kjøpes av meg  på markeder.


Etter å ha forsket og kost meg en del med forskjellige oppskrifter kom jeg frem til at for de fleste syltetøy er åtti prosent bær det som gir den beste smak og kvalitet, syltetøyet er proppfullt av antioksidanter og ikke tynnet ut med vann. Bærsmaken med alle sine nyanser formelig eksploderer i munnen, mens den lille søtning jeg har i syltetøyet runder pent av syrene. Jeg bruker minimalt med fortykning og konservering, noe som gjør at syltetøyet har noe begrenset holdbarhet etter at det er åpnet, omtrent to- 6 måneder i kjøleskapet. Bærene kommer fra lokale leverandører og selvplukk.
 
Syltetøyet inneholder åtti prosent bær.
Jeg har typene: Bringebærsyltetøy, blåbærsyltetøy og jordbærsyltetøy.
Geler: Rips, solbær og kirsebær.
  Tindvedmarmelade med ekte vanilje
TindvedM
Kjempegodt, smaker som en blanding av multer, pasjonsfrukt og sitrus.
Marmeladen er super til oster og som dessert og til kjøttmat.
Marmeladen har et svært høyt innhold av antioksidanter og
essensielle fettsyrer.

Inneholder: tindved, sukker, ekte vanilje, pektin, sitronsyre og kaliumsorbat.
125 g. pris: 60 kr.
Blåbærsyltetøy med åtti prosent bær.
Godt og sunt, spis mye av dette. Godt til pannekaker, vafler og iskrem.
Inneholder: Blåbær, sukker, pektin fra eple og kaliumsorbat.
200 g. pris: 50 kr.
400 g. pris: 80 kr.

BlabarSolbærsyltetøy med åtti prosent bær.
Godt til pannekaker, vafler og iskrem.
Inneholder: Solbær, sukker, pektin fra eple og kaliumsorbat.

200 g. pris: 50 kr.
400 g. pris: 80 kr.Kirsebærsyltetøy med åtti prosent bær.
Et godt og friskt syltetøy som egner seg til kornblandinger, yoghurt, hytteost og kaker.
Inneholder:  Kirsebær, sukker, pektin fra eple og kaliumsorbat.
200 g. pris: 50 kr.
Bringebar
400 g. pris: 80 kr.Bringebærsyltetøy med åtti prosent bær.

Syltetøyet har kraftig smak og egner seg også  g
odt som smakstilsetting i yoghurt naturell og hytteost.
Inneholder: Bringebær, sukker, pektin fra eple og kaliumsorbat.
200 g. pris: 50 kr.
400 g. pris: 80 kr.

EplemosEplemos med vanilje.
Mosen er godt egnet som  pålegg og den kan brukes i tilslørtebondepiker og andre desserter. Den egner seg også  godt som smakstilsetting i yoghurt naturell og hytteost.
Inneholder: Epler, sukker, ekte vanilje, kanel, sitronsyre og kaliumsorbat.
200 g. pris: 50 kr.
400 g. pris: 80 kr.

Jordbar


Jordbærsyltetøy med åtti prosent bær.
Herlig syltetøy. Egner seg også  godt som smakstilsetting i yoghurt naturell eller hytteost.
Inneholder: Jordbær, sukker, pektin fra eple og kaliumsorbat.
200 g. pris: 50 kr.
400 g. pris: 80 kr.


Rogngele
Rognebærgelé.
Geléen er et deilig tilbehør til viltretter, stek og ribbe. Med sine sekstifem prosent rognebær gir den en kraftig og ikke for søt smak.
Inneholder: Rognebær, sukker og pektin.
125 g. pris: 50 kr.
Geleer
Solbærgelé.
Nydelig til osteanretninger, desserter og iskrem.
Passer også svært godt til kjøttretter. Med sine sekstifem prosent solbær gir den en kraftig og ikke for søt smak.
Inneholder: Solbær, sukker og pektin.
125 g. pris: 50 kr.Bjørnebærgelé.
Nydelig til osteanretninger, desserter og iskrem.
Passer også svært godt til kjøttretter.
Med sine sekstifem prosent bjørnebær gir den en kraftig og ikke for søt smak.

Inneholder: Bjørnebær, sukker og pektin.
125 g. pris: 50 kr.Ripsgelé.
Gelen er et deilig tilbehør til viltretter, stek og ribbe. Nydelig til osteannretninger, desserter og iskrem.

 Med sine sekstifem prosent rips gir den en kraftig og ikke for søt smak.
Inneholder: Rips, sukker og pektin.
125 g. pris: 50 kr.
 
Informasjon om C vitamin