LandhandelenHjem igjen
Bondens marked  
Klikk på lenken, gå til Oslo og omegn, se om jeg har meldt meg på marked.
Vi sees ;o)Skilt

Innhold i Anne Karins sveler


Jeg selger primært nystekte sveler, sterk og god sennep laget med ingefær, ramsløk, hvitløk og honning. Sopp eliksir. Egg fra halville hagehøns og ender. Tindvedsyltetøy, portvinsgelé, kirsebærsyltetøy, akevittgelé, rød Chiligelé med tranebær, rognebærgelé og andre geléer, multesyltetøy, eple med kanel og vanilje, forskjellige syltetøyer med åtti prosent bær, diveres bærsauser, stikkelsbærsyltetøy mm. Jeg har også med litt hudpleieprodukter, såpe laget på gamlemåten med geitmelk og kaldpresset olivenolje. Om du gir beskjed på forhånd tar jeg gjerne med spesielle produkter du måtte ønske på markedet. Se etter skiltet: Anne Karins snadder og velvære fra Lardal.

Hudpleie


Gårdskjerringa lager egen hudpleie fra bunn av fordi hun ikke fant gode nok produkter i butikken. Med sin egen hudpleie er det slutt på problemer med huden. Hun lager naturlig hudpleie for bevisste mennesker som ønsker å ha kontroll med hva de bruker på huden. Om du ikke tåler ordinære produkter, eller ikke ønsker å utvikle intoleranse og allergier kan dette være noe for deg. Hvis du ønsker topp kvalitet på råvarer brukt i dine hudpleieprodukter, uten unødige hjelpestoffer og tilsetninger så prøv  dette:


Kursalve.  Med propolis. En rik krem som virker kløstillende og cellefornyende. Svært effektiv mot sår og sprekker som ikke gror, godt egnet mot eksem/ psoriasis og den er fin som kuldekrem. Lanolin (Adaps lanae) utvinnes fra saueull. Den virker beskyttende 
og bevarer fuktigheten i huden. Lanolinen ligner menneskets eget fettstoff og tas lett opp i huden. Fin til tørr hud.  Består av minst 90 % fett. Uten vann og konservering. Inneholder: Lanolin, shea- smør, øko. tistelolje, kakaosmør, ringblomstolje, bivoks, karotin, bisabolol,  E-vitamin, A-vitamin (retinol), propolis og kamille blå.
Kursalve


 
Fuktighetskrem Aloevera fuktighetskrem for meget tørr hud. Særdeles pleiende krem med høyt innhold av aloevera, uten vann. Svært god som etter sol krem og vi får god respons av kunder som sier kremen demper kløe og eksemplager på barn. Kremen har gode hudforbedrende egenskaper. Inneholder: Aloevera, glyserin, aprikoskjerneolje, jojobaolje, kakaosmør, sheasmør, kaldpresset olivenolje, MF og VE-fett, vegetal, bivoks, palmevoks, A-vitamin (retinol), E-vitamin, bisabolol og melkesyre og kaliumsorbat.


Hånd og fot luksus

fotkrem
En herlig krem med tindvedsaft Godt egnet til å pleie slitene tørre hender og føtter. Kremen har et høyt innhold av feng shui-eteriske oljer. Egnet også for ansikt og hals. Lindrer Iktyose.
Innhold: Renset vann, glyserin, jojobaolje, nattlys, sheasmør, MF og VE fett, vegetal, bivoks, tindved, kaldpresset oliven, tistelolje, lanolin, avokadoolje, solsikkeolje, aloevera, rosevann, ringblomstolje, bisabolol, ryllik, kamilletinktur, havalgeekstrakt, rødbetsaft, karoten, melkesyre, A vitamin, E vitamin, kaliumsorbat, natriumbenzoat, eteriske oljer av Feng shui, Lavendel, Patchouli, Tee tre, kaprifol.

 
Rensekremer Oliven-rens. Sminkefjerner/rensekrem med olivenolje. Lett å skylle av med vann. Legger seg ikke som en ubehaglig ”film” inn på øynene. Drøy i bruk. Inneholder: Demineralisert vann, olivenolje, vegetal, aloevera, jojobaolje, A og E vitamin, melkesyre og kaliumsorbat.
Olivenoljesepe
100 % ekstra virgin olivensåpe. Laget av saponisert, ekstra virgin kaldpresset olivenolje. Har kurert (modnet) i et år. Ikke tilsatt eterisk olje, den er helt duftnøytral. Den er fin i tørr hodebunn og til eksemhud. Kan brukes på hele kroppen. Egner seg også godt til vask av ullklær. Inneholder: Kaldpresset olivenolje, demineralisert vann og lut (saponifisert, 4 % fri olje).
 


Geitmelksåpe. Kaldrørt på gamlemåten av kaldpresset olivenolje og geitmelk. Særdeles hudvennlig.Glyserinsåpe
. Laget av vegetabilsk såpebase. Såpene fås også med fuktighetskrem. Fuktighetsgivende, mild, kan brukes på hele kroppen. Tilsatt naturlig farge og forskjellige duftoljer. Eks: Agurk, jordbær, eple, sitron/lime, tea-tree, bergamott, neroli, lavendel, mango, liljekonvall, ringblomst, appelsin/kanel (kjempefin julesåpe) og mange flere.  Her er et lite utvalg.

Rød sepe

 

Ringblomst
 

Vannautomat for høner og den slags til salgs

Jeg hadde behov for en vannautomat for kyllinger som jeg kunne feste utenpå buret. Det er betjeningsvennlig og hygenisk og stjeler ikke plass i buret.
Jeg var ikke fornøyd med det som finnes på markedet fra før. Det blir mye vannsøl og upålitelige festeanordninger.
Etter utallige utviklingstimer og uvurderlig hjelp fra Universitetet i Oslo kom jeg frem til denne modellen. Den er solid og skrus trygt på en 1,5 liters brusflaske. Hver enkelt er håndlaget ved hjelp av en tredimensjonal skriver av en ingeniør ved universitetet, derav en noe høyere pris enn de masseproduserte kinesiske vannerene på markedet.
Allikevel, 135 kroner inkludert fri frakt er ikke uoverkommelig.


vannautomat

oppheng
oppheng2Syltetøy, marmelade og geléer som kan kjøpes av meg  på markeder.


Etter å ha forsket og kost meg en del med forskjellige oppskrifter kom jeg frem til at for de fleste syltetøy er sytti - åtti prosent bær det som gir den beste smak og kvalitet, syltetøyet er proppfullt av antioksidanter og ikke tynnet ut med vann. Bærsmaken med alle sine nyanser formelig eksploderer i munnen, mens den lille søtning jeg har i syltetøyet runder pent av syrene. Jeg bruker minimalt med fortykning og konservering, noe som gjør at syltetøyet har noe begrenset holdbarhet etter at det er åpnet, omtrent to- 6 måneder i kjøleskapet. Bærene kommer fra lokale leverandører og selvplukk.
 
Jeg har typene: Bringebærsyltetøy, solbærsyltetøy med åtti prosent bær.
  Tindvedsyltetøy med ekte vanilje
TindvedM
Kjempegodt, smaker som en blanding av multer, pasjonsfrukt og sitrus.
Marmeladen er super til oster og som dessert og til kjøttmat.
Marmeladen har et svært høyt innhold av antioksidanter og
essensielle fettsyrer.

Inneholder: tindved, sukker, ekte vanilje, pektin, sitronsyre og kaliumsorbat.
Blåbærsyltetøy med vanilje
Godt og sunt, spis mye av dette. Godt til pannekaker, vafler og iskrem.
Inneholder: Blåbær, sukker, pektin fra eple, ekte vanilje og kaliumsorbat.

BlabarSolbærsyltetøy med åtti prosent bær.
Godt til pannekaker, vafler og iskrem.
Inneholder: Solbær, sukker, pektin fra eple og kaliumsorbat.Kirsebærsyltetøy
Et godt og friskt syltetøy som egner seg til kornblandinger, yoghurt, hytteost og kaker.
Inneholder:  Kirsebær, sukker, pektin fra eple og kaliumsorbat.

BringebarBringebærsyltetøy med åtti prosent bær.

Syltetøyet har kraftig smak og egner seg også  g
odt som smakstilsetting i yoghurt naturell og hytteost.
Inneholder: Bringebær, sukker, pektin fra eple og kaliumsorbat.

EplemosEple med kanel og vanilje.
Mosen er godt egnet som  pålegg og den kan brukes i tilslørtebondepiker og andre desserter. Den egner seg også  godt som smakstilsetting i yoghurt naturell og hytteost.
Inneholder: Epler, sukker, ekte vanilje, kanel, sitronsyre og kaliumsorbat.

Jordbar


Rørt Jordbær
Herlige rå jordbær. Egner seg også  godt som smakstilsetting i yoghurt naturell eller hytteost.
Inneholder: Jordbær, sukker, pektin fra eple og kaliumsorbat.


Rogngele
Rognebærgelé.
Geléen er et deilig tilbehør til viltretter, stek og ribbe. Med sine konsentrerte rognebær gir den en kraftig og ikke for søt smak.
Inneholder: Rognebær, sukker og pektin.

Geleer
Solbærgelé.
Nydelig til osteanretninger, desserter og iskrem.
Passer også svært godt til kjøttretter. Med sine konsentrerte solbær gir den en kraftig og ikke for søt smak.
Inneholder: Solbær, sukker og pektin.Ripsgelé.
Gelen er et deilig tilbehør til viltretter, stek og ribbe. Nydelig til osteannretninger, desserter og iskrem.

 Med sine konsentrerte rips gir den en kraftig og ikke for søt smak.
Inneholder: Rips, sukker og pektin.

 
Informasjon om C vitamin